11 Mayıs 2014 Pazar

Denizde Bir Gençlik Öyküsü


Yol kitaplarında bu haftaki keşfim Joseph Conrad'ın Gençlik öyküsü. Kısacık bir kitap. Ama İngiltere'den Doğu'ya yapılan bir deniz yolculuğunu konu ediniyor. Hem de 1900'lü yıllara ait. Conrad Polonya asıllı ünlü bir İngiliz edebiyatçıymış .Maalesef bunu da yeni öğrendik. Romanları ile bir çok ünlü yazara ilham olmuş.

Joseph Conrad
Bu öyküsünde ise seyahat eden bir adamın deniz ve gençlik üzerine izlenimlerini anlatıyor. Klasik denizcilik üzerine anlatımı ile çok güzel. Kartal sahilde yaptığım koşu sonrası kafetaryada oturup denize bakarak okudum. Kitaptan kafamı kaldırıp gemileri hayal etmedim değil. Bu ortamda bir çırpıda bitiverdi zaten.

Joseph Conrad - Youth

Denizciler doğaları gereği her zaman yolcudurlar. Bu yüzden her zaman gıpta etmişimdir. Zaten öykü vurucu bir cümle başlıyor.
- Burada deniz çoğu erkeğin hayatına girer. Erkeklerde iş, eğlence, yolculuk yada ekmeğini kazanmaya geldi mi az ayda çok farketmez denize dair bir şeyler bilirler. ( Sayfa 5) 



Sonra bir gemi ile doğuya yapılan bir maceralı yolculuk anlatılmaya başlanıyor.  Kitabı okurken aklımdan Yoldaki İzler gelecekte denizdeki izleri de anlatabilir mi acaba diye geçti. Yaşayıp göreceğiz.







0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys