4 Nisan 2013 Perşembe

Uyuzsuyu Şelalesi : Bir Var Bir Yok

Uyuz Suyu Şelalesi
Mudurnu'dan sonraki durağımız Uyuzsuyu Şelalesi. İlginç bir şelale burası. Ankara sınırları içersinde olmasına rağmen çam ormanlarıyla kaplı Sarıçalı Dağı'nın zirvesine yakın bir çayırda doğup yaklaşık 50 mt'den aşağı dökülüyor. Hikayesi de ilginç. Çobanlar bu sudan içen uyuz hayvanların iyileştiklerini görünce bu ismi veriyorlar. Kaynaktan 36 derecede çıktığından dolayı Ilıca şelalesi de deniliyor. Diğer bir özelliği de şelalenin Mart ve Ağustos aylarında akıyor olması. Çok zayıf bir kaynaktan çıktığından dolayı bazı seneler hiç akmadığı oluyormuş. Açıkçası zayıf vir kaynağı olduğu için isminin buradan geldiğini düşünmüştüm.

Uyuz Suyu Şelalesi'nin Döküldü Yer

Yağmurlu bir haftanın sonunda gittiğimizden dolayı su yoğunluk oldukça fazlaydı. Su tepeden düşerken düz bir yüzeyde akmayıp kayalara çarparak dağıldığından dolayı görsel açıdan çok etkileyici bir görüntü oluşturuyor. Bizde bunun keyfini sürdük. Bol bol farklı açılardan fotoğraflar çektik.

Uyuz Suyu Şelalesi

Şelalenin döküldüğü çayır aynı zamanda çok güzel bir kamp alanı olarak düzenlenmiş. Biz oradayken gövdesi toprağa yatay gelişmiş yaşlı bir ağacın altında küçük mavi bir çadır vardı. Şelale dönüşü kamp yapan genç arkadaşla karşılaştık. Tek başına kamp yapan arkadaşa imrenmedim değil. Çok etkileyici bir doğası var bu bölgenin. Hatıralarımızda büyük bir yer kaplayacağı muhakkak.
Uyuz Suyu Şelalesi
Dönüşte manzaranın tadını çıkartarak Karacasu Köyüne tekrar geldik. Nallıhan'ın köyleri oldukça bakımlı ancak ıssız. Kimsecikler yok. Bunu ilk bu köyde fark ettik. Bir ara bir amca bizi görüp yanımıza geldi. Sonra o da tekrar kayboldu.  Köy içinin fotoğraflarını çekerek Nallıhan'a doğru devam ettik.

Karacasu Köyü

Meraklısına Notlar: Şelale'ye Göynük-Nallıhan istikametinde yaklaşık 70 km sonra Mudurnu ayrımına 2 km kala sağ tarafta Karacasu Köyüne girmeniz gerekmekte. Köye ulaştıktan sonra ise 7 km dağ yolunu çıkmanız gerekiyor. Tabelalar sizi yönlendirecektir. Yol yeni düzenlendiği için çıkımı kolay. Yüksek tabanlı bir araçla rahatlıkla çıkılabilir.



http://www.yoldakiizler.com/search/label/Ankara
http://www.facebook.com/yoldakizler



Karacasu Köyü
Sarıçalı Dağı
Uyuz Suyu Şelalesi
Uyuz Suyu Şelalesi
Uyuz Suyu Şelalesi
Uyuz Suyu Şelalesi



2 yorum:

veysel menekşe dedi ki...

baktıkça içim gidiyor..
ayaklarım ne zaman gider allah bilir..paylaşımlar için teşekkür ederim..

veysel menekşe dedi ki...

baktıkça içim gidiyor..
ayaklarım ne zaman gider allah bilir..paylaşımlar için teşekkür ederim..

Yorum Gönder

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys