28 Ocak 2013 Pazartesi

Karlar Prensesi Abant


Dört mevsim güzel olsa da Abant denince akla kış gelir kar gelir. Beyaza bürünen tepeleri donan gölü ile insanı kendine hayran bırakır. Bu nedenle Abant ismi Bolu'nun önüne geçmiştir. Maalesef her güzelliği tüketmekte mahir olduğumuz içinde Abant'ta bundan nasibi aldı yıllar içerisinde. Hiç gitmesem de Uzun Göl ile aynı kaderi paylaşır Abant. Doğal göl olmaktan çıkıp etrafı yollarla çevrili  havuzlara dönüştüler yıllar yılı. Buna rağmen yine çok güzeller. Gezip görmeyi hakediyorlar.

Geçen sene kalabalıklardan kaçarak tepelerinde dolaşmıştım. Yukarıdan yarı donmuş gölü ve üzerinde yürüyen küçücük insanları seyretmek çok güzeldi. Bu sefer daha yakında görmek kıyısında doyasıya dolaşmak niyetindeydim.Sabahleyin Gölcük bizi sıcak karşılamış olmasına rağmen Abant pek bir soğuk davrandı bize . Karlar prensesi  gelir gelmez sislere büründü bir anda. Zaten kardan yana da pek şanslı değildik. Üstüne üstlük yağmurda yağıyordu. Sisli de olsa yağmurlu da olsa yine de çok güzeldi.

Bu geziye de şemsiyeler damgasını vurdu. Pek alışamasam da fotoğraf aleminde şemsiye tutkusu bir başka. Belki bende anlamış oldum bu vesile ile. Sisli puslu bir havanın rengarenk bir şemsiye sayesinde nasıl güzel bir fon oluşturduğuna şahit oldum. Bir kaç kare dahi olsa çektiğim fotoğraflardan büyük keyif aldım.  Belki geliştirip daha güzel kareler çekmem için hazırlık oldu.



Abantt'tan akılda kalan üç şey nedir derseniz şemsiye, yansıma ve faytonlar. Beyaz ülkenin kırmızı arabaları. Fotoğrafçılar için özel tasarlanmışlar sanki. Faytonlar üzerinde de bir kaç değişik deneme yaptım.

Bol karlı ve güneşli bir Abant'ı görmek yine başka zamanlara kalsa da değerdi her şeye. Amaç yollarda olmak ise muhakkak bir fotoğraf her fotoğrafta da bir hikayemiz olur Allah'ın izni ile.
---
Gölcük gezi notları için tıklayınız.








Abant Ocak 2012
Abant Ocak 2012
Abant Ocak 2012
Abant Ocak 2012




0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys