1 Ocak 2013 Salı

Fatih YILDIZ 2012 Almanak (Temmuz - Aralık)


Birinci Bölüm : Fatih YILDIZ 2012 Almanak (Ocak - Haziran)

7 Temmuz 2012 - Beykoz
Cumhur arkadaşımızın nikahı için gittiğimiz Beykoz'da sahilde çocuklar boğazın keyfini çıkartıyorlardı. 5 yıldızlı otellere ne hacet eminim burada daha fazla eğleniyorlardır. Büyüdüklerinde çocuklarına anlatacakları hikayeleri olacak.
Beykoz Sahil
8 Temmuz 2012 - Şile Kabakoz
Yavuz Alper ve Sinan Doğan'la 2012'deki tek aktivitemiz Şile'nin Kabakoz Köyü'ne yakın bir sahilde yaptığımız deniz ve mangal keyfiydi. Gezinin en enterasan tarafı plajın bomba ve mermi imha edilen eski bir askeri sahilde denize girmemiz oldu. Sahildeki batık gemide askeriye tarafında uyuşturucu kaçakçılığı yaparken yakalanmış.
Şile Kabakoz sahillerinde bir batık

14 Temmuz 2012 - Kadıköy
Yavuz Alper'le yine bir Kadıköy akşamında koyu bir sohbetteyiz.
Kadıköy Balon Kafe'den günbatımı
18 Temmuz 2012 - Hoş Geldin Lale Sultan
Ailemiz büyüdü. Anıyla şanıyla Lale Zeynep Sultan aramıza katıldı bütün zerafeti ile.  Gülümsedi bize içimizi ısıttı kendine. Biz onu sevdik o da bizi sevdi.

10 Ağustos 2012 - İstanbul'da Ramazan 
İstanbul'da Ramazanlar mahyasız düşünülemez. Her yıl özel bir çalışma yapacağım desem de bu Ramazan ancak bir akşam çekim için fırsat bulabildim. İşte bu akşadan özel bir kare. Galata köprüsü, Yeni Cami, arkada Valilik Binası. Bu açıdan Sultanahmet'in mahyaları az da olsa kadraja girebilmiş.

Bu geceyi özel kılan diğer bir gelişme Arap Camii ile tanışmam oldu. Tarihte Endülüs'leri ağırladığından dolayı bu ismi almış. Daha uzun bir araştırmayı hakediyor.


20 Ağustos 2012 - Ramazan Bayramı
Bayram namazını Ataşehir'de yeni yapılan Mimar Sinan Camii'nde kıldık. Sabah namazı ile bayram namazı arasındaki vakitte mavi saat çekme fırsatı buldum.
Ataşehir Mimar Sinan Camii
25 Ağustos 2012 - Hoşgeldin Nikon D7000
D5000'le başlayan fotoğraf maceram bir basamak yukarı çıkarak D7000'le devam etti.

D7000
30 Ağustos 20120 - Büyükçekmece
Büyükçekmece ile yine bir ilki yaşadım. Tüyaptan ilerisine gitmemiştim şimdiye kadar. Bu gezi ile hem Büyükçekmece'nin güzel sahillerinde yüzdük hem Sinan'ın güzel eserleri görme fırsatı buldum. Ayrıca bu gezi blog yazılarımın başlangıcı oldu. Blog yazısını okumak için tıklayınız.

Kanuni  Sultan Süleyman Köprüsü
2 Eylül 2012 - Şile
Şile'yi ve Şile Limanını ilk defa gezme fırsatı bulduğum gezi. Yazın sonu gelmiş rüzgarla çıkmıştı deniz hareketlenmeye başlamıştı. Bu güne özel aşağıdaki fotoğrafı seçmemin nedeni ise bir kaç ay sonra bu kayalıklarda meydan gelen kaza olması. O zaman bile hayret etmiştik bu büyük beton blokları koyduklarına göre kışın nasıl dalgalar oluyordur burada demiştik.  Blog yazısını okumak için tıklayınız.

Şile Limanı

9 Eylül 2012 - İstiklal Caddesi
Nam-ı diğer Cadde-i Kebir'de kısa ama bol sohbetli bir gün geçirdik. Dışarısıyla daha çok hanlarda pasajlarda dolaştık bugün. Bu merdivenlerde ünlü Mısır Aparmanına ait. Merhum Mehmet Akif'in vefat ettiği apartman.
Mısır Apartmanı
10 Eylül 2012 - Hüsna Okullu Oldu
Canım kızım Hüsnanur bugün okula başladı. Onun bu çok özel gününde yanında olmak istedim. Blog yazısını okumak için tıklayınız.

11 Eylül 2012 - Nasrettin Hoca Karagöz Olursa
Osman Dayımın oğlu Ahmet Eren'in sünnet düğününde fotoğraf çekecektim. Hayali Cengiz'in bu gösterisi gerçekten sürpriz oldu.  Blog yazısını okumak için tıklayınız.
Hayali Cengiz
12 Eylül 2012  - Paşalimanı
Albaraka Proje Yönetim Müdürlüğü ailesi ile gittiğimiz bir akşam yemeğinde bu fırsatı kaçıramazdım.
Üsküdar Paşalimanı'ndan Boğaz

15 Eylül 2012  - D5000 Devir Teslim Töreni
Benim için değeri çok fazla olan D5000'i yeğenim Büşra'ya törenle teslim ettim. Blog yazımı okumak için tıklayınız





28 Eylül 2012 - Boğaziçi Üniversitesi & PMI_TR Proje Yönetim Zirvesi

Kurtarma Botu Kazası
PMI Türkiye'nin organize ettiği Proje Yönetim Zirvesi bu yıl Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlendi. Hem etkinlik fotoğraflarını çektim hem de bu güzel üniversitenin.
Boğaziçi Güney Kampüs
Alpert Long Hall

28 Eylül 2012 - Aydos'ta Mehtap (Konser)
Sultanbeyli'de artan kültür sanat etkinliklerinde yeni sezon Aydos'a özel bestelenen şarkıların söylendiği Taşkın Savaş Türk Sanat Konseri ile açıldı. Blog yazısını okumak için tıklayınız


6 Ekim 2012 - Serindere
Son bahara Serindere'de hoş geldin dedik. Eğlenceli bir yürüyüş oldu. Blog yazısını okumak için tıklayınız
Serindere Su Tüneli
27-28 Ekim - Pınarbaşı Kastamonu
Kastamonu Pınarbaşı'nda doğa güzelliğine insanlarının sıcaklığına şahit olduk. Blog yazısını okumak için tıklayınız.
Horma Kanyonu
Ilıca Şelalesi


Valla Kanyonu
Pınarbaşı Yöresel Kıyafetler


29 Ekim 2012 - Safranbolu
Pınarbaşı dönüşü uğradığımız Safranbolu'da sadece 2 saat kalsakta 2 asır geçirmiş gibiydik. Blog yazısını okumak için tıklayınız.
Safranbolu'da Demir Ustası
1 Kasım 2012 - Sihni Sinir
PMI Türkiye ve diğer proje yönetim derneklerinin ortak organize ettiği 1 Kasım Proje Yönetici Günü'nde konuğumuz Zihni Sinir Projelerinin sahibi İrfan Sayar oldu. Etkinlik sonra sonra kitaplarına attığı imza tam Zihni Sinir'e yakışır güzellikteydi.
Zihni Sinir İmza Töreni

14 Kasım 2012 - Zeyrek Balat
İstanbul gezilerinde yeni bir durak daha. Zeyrek Yokuşu. Kayıp tarihimiz gibi bu sokaklar. Keşfedilmeyi bekleyen. Blog yazısını okumak için tıklayınız.

25 Kasım 2012 - Uludağ
Yıldızların altında bulutların üstünde bir dağ hikayesi yaşadık Anadak'la beraber. Blog yazısını okumak için tıklayınız.
Uludağ
15 Aralık 2012 - Şeb-i Arus İstanbul
Gidemesek te Konya'ya gerçek şeb-i arus törenlerini izlemeye, İstanbul'da bir benzeri gerçekleştirildi. Salonda aynı atmosferi sağlamasa zorluk vardı tabi. O yüzden gerçek bir mevlevihanede huşu içinde izlemek gerek. 
Şeb-i Arus İstanbul

30 Aralık 2012 - Kadırga
2012'de son gezimizde tercihimiz İstanbul sokakları oldu. Yine yeni yerler keşfettik yüzyıllardır var olan. İstanbul'un kalbinde Kadırga'da. Blog yazısını okumak için tıklayınız
Kadırga Sokullu Mehmet Paşa Camii
Son Söz
Bir yılı geride bırakıp dönüp baktığımda iyi ki yapmışım bu güzellikleri dedim kendime. Bir çok ilki yaşadım  ailemle, işimle, dostlarımla. İkinci bir kızım oldu. Büyük kızım okula başladı. İş değiştirdim. Tüm bu nimetler için şükürler olsun Allah'a. 2013'e baktığımda güven verdi kuvvet verdi bana. Yapacak daha çok işimiz var. Yeni planlar yeni projeler üretmek gerek durmadan. Yollar bizi bekler yeni şehirler keşfetmemiz için.

(1 Ocak 2013 / İstanbul )

Birinci Bölüm : Fatih YILDIZ 2012 Almanak (Ocak - Haziran)

2 yorum:

Fatih Saraç dedi ki...

Denize girdiğimizin o plajın bu yönlerini bilmiyordum. 2013 de en az 2012 kadar bereketli ve güzel geçer inşallah Fatih kardeş.

Devirdaim dedi ki...

gözlerim yaşardı okurken.. dostluğuna kardeşliğine bereket. bileğine kalemine kuvvet Fatihcan..

Yorum Gönder

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys