26 Ocak 2014 Pazar

Cehennem Şelaleleri'nde Sonbahar Tadında Bir Kış Yürüyüşü

Cehennem Şelaleleri
2014 yılı gezi ve yürüyüş sezonu açmış bulunmaktayım. İlk aktivitem Kırklareli'nin Vize ilçesi sınırları içersinde yeralan Cehennem Şelaleri yürüyüşü oldu. Kırklareli ülkemizin bakir kalmış nadide köşelerinde bir tanesi. 2010 yılında yaptığımız Kırkeli gezimizde büyük bir çoğunluğu görme fırsatım olmuştu. O gezide  ancak yürüyüşle gidilebilen Mahta Tepe, Cehennem Şelalerini  ve geç kaldığımızdan Dupnisa Mağaralarını görememiştik.

Rehberimiz Timuçin'in davet ile katıldığım yürüyüşte Cehennem Şelalerini görme fırsatım oldu. Bir kış günü çok güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik. Geçen sene bu vakitler kar üzerinde yapılmış bu etkinlik. Bu sene kurak geçen sezonda su bulabileceğimizi bile ummazken Cuma'den beri yağan yağmurlar dereleri suyla doldurmuş. Haliyle dere geçişleri biraz hoplamalı zıplamalı oldu. Bir kış aktivitesinden beklenmeyecek kadar sulu geçti. Ancak her şeye rağmen çok zevkliydi.

Gece boyu yağan yağmurdan sonra sabah bizi yoğun bir sis karşıladı bizi. Trakyanın meşhur soğuğu olmazsa olmaz tabi. Yağmur, yürüyüşümüz boyunca çok kısa bir zaman hariç bize müsade etti sanki. Sağnak olarak yağmaya başladığında biz parkurdan çıkmıştık bile. Toplam 12 km yürümemize rağmen çok fazla zorlanmadık açıkçası. Tam bir antreman oldu benim için. Uzun zaman ara verdiğim yürüyüşlere tekrar başlamak mutlu etti. Elbette çektiğim güzel fotoğraflarında etkisi var bunda. Kar olmayınca sonbahar tadında fotoğraflar çektim gün boyunca. Yanımda kolaylıkla taşıdığım ahtapot tripod sayesinde şelalelerde uzun pozlama bile yapabildim. Yürüyüş boyunca iki şey özellikle dikkatimi çekti. Birinci yalancı bahardan etkilenip açan çiğdemler. Diğeri de kunduzların yaptığını düşündüğüm yapraklardan su bendi. O kadar düzenli toplanmıştık ki kuş yuvalarına benziyordu. Ekip üyeleri doğal modellerim oldu her zaman ki gibi. Grubu arkadan takip ediip yolun kıvrımlarından geçişlerini izledim. Yoldaki izlere yakışan karaler oldu. Ekibin tüm üyeleri birbiri ile oldukça uyumluydu. Başta rehberimiz Timuçin olmak üzerere hepsine teşekkür etmek gerek.















0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys