6 Ağustos 2014 Çarşamba

Pendik Marina : Denizi Hissetmek

pendik sahil marina marinturk avm
Pendik Marina

Pendik, gençlik yıllarımın geçtiği çok özel bir yer benim için. Bu yıllar içinde de hatırladığım en güzel anlardan birisi ise balıkçı iskelesindeki uzun dalga kıran boyunca yürüyüp en ucundaki deniz fenerinin etrafında saatlerce oturup sohbet ettiğimiz gelecek planları yaptığımız zamanlardı.

Zaman sonra Pendik'e bir haller oldu. Havaalanının yapılması başladı her şey. Çok hızlı gelişme trendine girdi. Büyük toplu konutlar, villalar yapıldı etrafına. Sıra denize gelmişti. Önce balıkçı iskelesindeki tekneleri öteye uzaklaştırdılar. Dalga kıranın etrafını çevirdiler sonra. Sıra sıra bölmeler yaptılar. Bir baktık kendisi küçük pahası büyük tekneler gelmiş. Bizim dalga kıran olmuş marina. En çok koyanda elimizi kolumuzu sallaya sallaya geçtiğimiz yolun başına "Dur kardelim burası özel mülk" diyen bir güvenlik koymaları oldu. Hatıralarımıza uzaktan oturduğumuz kafeden bakar olmuştuk.

Bu hatıralar hatırına Pendik Marina sevdiğim mekanlar birisidir halen. Sırf bir çay bir kahve içmek için bile yolumu çevirdiğim olmuştur. Özellikle kitap okumak için  bile giderim. Tabi ki yaz haricinde daha sakin olan aylarda. Denize karşı oturup gelecek planları yaparım yine. Kahvemi alır hayallere dalarım. Denizin iyot kokusunu kitap kokusuna karıştırır çekerim içime. Denizci olmadım hiç ama denizi sevdim hep. Denizden uzak olduğum zamanlar daha çok sevdim. Sırf bu yüzden bile hatıralarımın yolunu elimden alan bu yatlara teknelere kızmadım kızamadım.

Kim bilir bir gün Denizdeki İzler'i yazmak için onlarla birlikte yol alırım bu sahilden.

Pendik Marina'da "Denizdeki İzler"i hayal ederken
Dışlanan fakir(!) denizciler. Arkada Pendik Marina

Marinada iki dostla beraber :  Kitap ve Kahve



Deniz temalı dükkanlar dikkatinizi çekecektir

Sıradan bir küllük :))








0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys