17 Kasım 2013 Pazar

Avrasya Maratonu Boğazın Üstünde Bir Karnaval


Bir Avrasya Maratonu'nu daha tamamladık. Maraton dediğime bakmayın atletler haricinde bizim için karnaval havasında geçen geleneksel bir yürüyüş aslında. Boğaz Köprüsünde yürüme fırsatı senede bir kere elimize geçmekte. Bunu fırsat bilen yurdum insanı da yurtdışında görüp pek yapamadığı karnavallara özenip bu etkinliği eğlenceye dönüştürmekte. Sadece Türkiye'den katılım olduğu söylemek haksızlık olur. Bir çok ülkeden katılımcı vardı.

Genellikle yağmurlu ve kapalı bir havada gerçekleşen maraton için bu sene harika bir hava vardı. Güneş bir yandan, bulutlar bir yandan  İstanbul'un güzelliğine güzellik kattılar. Üstüne renkli maraton katılımcıları olunca keyifli bir gün geçirmiş olduk. Koşuya çeşitli kostümlerle gelenler, koca koca amerikan futbolu oyuncuları, yardım dernekleri, sivil toplum kuruluşları, şirketler, fotoğrafçılar, piknikçiler hepsi yollara düşüp gönlünce boğazın havası soludular.

Bugünün en ilginç katılımcıları ise üniversite öğrencilerinden oluşan Amarikan Futbolu oyuncuları oldu. Vatkalı geniş omuzları koca koca kaskları korku saçmak yerine gülücükler saçarak tüm ilgiyi üzerlerine çektiler. Takıma "Pars" adını veren grubun tek dileği kendilerine destek olacak bir sponsor bulabilmek.

Arabayla köprüden geçerken durup fotoğraf çekememin acısını çok hissetmişimdir. Köprü trafiğinin belki de tek iyi yanı bu manzarayı doyasıya izlemektir. İşte maratonlar bu özlemi bir nebze olsa dindirmekte.






















5 yorum:

Adsız dedi ki...

Fatih Bey PARSLAR Amerikan Futbol Takımı olarak yazınızda bize ve sorunumuza değindiğiniz için çok teşekkür ederiz. Başarılı bir yazı olmuş.

Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Fatih Bey çektiğiniz resimleri facebook sayfamızda size sormadan yayınlıyoruz. Umarım bize kızmazsınız

Saygılarımla

Zafer AYAZ

https://plus.google.com/100719724565080065830?authuser=0 dedi ki...

Rica ederim paylaşabilirsiniz elbette. Ayrıca yayınlamadığım resimleri de size ileteceğim. Başarılar dilerim. Fatih Yıldız.
https://www.facebook.com/yoldakiizlercom

https://plus.google.com/100719724565080065830?authuser=0 dedi ki...

Arkadaşlar diğer fotoğraflarınızı buradan alabilirsiniz. http://www.flickr.com/photos/kurtubafatih/tags/selimiyepars/

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederiz. Fotograflarınız gerçekten mükemmel olmuş yanımızda olduğunuz için çok teşekkür eder maçlarımıza da bekleriz.

Zafer AYAZ

Yorum Gönder

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys