2 Şubat 2014 Pazar

EMITT'ten Kalan İzler

Her yerde Lale var 
Bu hafta sonu şehir şehir gezmek yerine,  gezdiğimiz yerlerin ayağımıza geldiği  EMITT'e (Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı) katıldık. Yurdumuzun dört bir köşesinden turizm elçileri ile birlikte dünyanın bir çok ülkesinden de temsilciler vardı. Yörelerinde ait tarihi ve doğal güzellikleri tanıtmaya çalıştılar ellerinde geldikçe. Kimi horon tepti, kimi çiğ köfte yaptı, kimi çamurdan vazo yaparken kimileri de bal dağıttı kaşık kaşık. Daha önce ziyaret ettiğim yerleri gördüğümde ben bunların görmüştüm gururunu hissederken, gidemediğim yerlerde ise buralarıda muhakkak görmeliyim demek geçti içimden. Babamım bu fuara uzun yıllardır ziyaretçi olarak katılmasından dolayı bir çok kez ailecek gelmişliğimiz vardı. Sivas Valilik standında baba dostu Sivas Kültür Müdürü Kadir Pürlü Bey'in  vazgeçilmez misafirleri  arasındayız.


Fuarda verilen ikramlarla tüm günü yemek yemeden geçirdik diyebilirim. Peynirler, zeytinler, köy ekmekleri,çiğ köfteler, tatlılar hepsi birbirinden lezizdi.

Urfa çiğ köftesi kapış kapış gitti 

Bu sene fuara özel olarak fotoğraf çekmek için katıldım. Hayli kalabalık stantlar vardı. Geniş açı ile çekim yapmak sıkınıtılı oldu. Ancak konuya yaklaştığımda bir çok özel kare ile döndüm diyebilirim. Hatta özel fotoğraf proje fikri bile oluştu.
Bilecik'li Çömlek Ustası

Yurtdışı katılımlarda da çok ilgi çeken misafirlerimiz vardı. Özellikle Afrikalıların müzik ve dans gösterileri görülmeye değerdi . Çok fazla yormadan kendimizi eğlenceli bir gün oldu. Asıl amacım fuardaki katılımcılarla iletişeme geçmek olsa pek imkanım olmadı. Önümüzdeki senelerde profosyonel katılımcı oluruz kim bilir.

Günay Afrikalı Dansçılar

Yemen'li sanatçılar
Tanzanya'lı müzik grubu
Tayland şemsiye süslemeleri
Urfa'da çay molası
Star Wars kahramanı bir teyzemiz
Sivas Sıcak Cam Sanatı
Devrim Arabası da fuardaydı
Neşet Usta halen kalbimizde yaşıyor
Batman'ın Şahmeranı
Sinan'nın Erciyes'ten ilham alarak Süleymaniye'yi inşaa ettiğini gösteren çizim
Rize'nin yorulmak bilmez horoncuları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys