7 Aralık 2013 Cumartesi

Yoldaki İzler Almanak 2013 (Ocak-Haziran)

Ocak

5 Ocak - Kapalıçarşı

Yoldaki İzler olarak yılın ilk gezisi Kapalı Çarşıya'da yaptık. Can dostum Yavuz Alper'le birlikte Efkan Sinan ve Fatih Saraç arkadaşlarım eşlik ettiler bana. Kapalı Çarşının sokak ve caddeler ile birlikte çevresineki tarihi hanları ziyaret ettik. Günü Nuruosmaniye Camii'nin mavi saat çekimleri tamamladık.

Kapalı Çarşı'nın Renkleri
Nuruosmaniye'nin Işığı

Kapalı Çarşı'nın Renkleri
Nuruosmaniye'nin Işığı

20 Ocak - Üsküdar'dan Kandilli'ye

Condostumla yaptığımız güzel boğaz gezisiydi. Üsküdar'dan başlayarak Paşalimanı, Kuzguncuk, Beylerbeyi, Çengelköy, Kuleli ve Kandilli'ye kadar yürüdük. İstanbul'u boğazı doyasıya yaşadığımız bir gün oldu.

Üsküdar'dan Kandilli'ye Boğaz Havası

Üsküdar'dan Kandilli'ye 

27 Ocak - Abant

Abantı görmeden bir kış çok yavan geçer herhalde. Geçtiğimiz yıl tepelerinde dolaşmıştık bu senede az karlı bir havada çevresinde yürümek nasip oldu. Gri bir hava olmasına rağmen arkadaşlarımızdaki şemsiyeler ile renkli bir gün geçirdik.  Elbette Abant'a kadar gidince Gölcük'e uğramadan olmaz.

Karlar Prensesi Abant
Küçücük bir Gölcük
Karlar Prensesi Abant
Küçücük bir Gölcük

Şubat

3 Şubat - Koç Müzesi

Sömestr tatilinde kızımla İstanbul'daki en güzel müzelerden bir tanesi olan Koç Müzesini gezdik.


Rahmi Koç Müzesi 

9 Şubat : Haliç Metro Köprüsü

Candostumla bir hafta sonu plan yapmadan Eminönünde buluşup Haliç kenarına yürümeye başladık. Günün sonunda tarihe not düşecek fotoğraflar ve bir hikaye vardı elimizde. 


Haliç Metro Köprüsü 

Mart

24 Mart - İzmit Körfezi Gölcük 

İzmit Körfezi çevresine keyifli bir gün geçirdik. Halıderenin antika arabalarını, Nüzhetiyeni şelalesini, Gölcük'ün donanmasını ve İzmit'in Seka Parkını dolaştık.  Günatımını ise körfezi ayaklarımızı altına alacağımız bir noktadan izledik.

İzmit Körfezi'nde Keyifli Bir Tur
Halıdere: Araba Mezarlığı Bir Kasaba
Konca Lahdi: Yoldan Geçenleri Selamlayan Bir Mezar
Ordugah Şehri Gölcük
Gölcük'te Bir Turizm Köyü : Nüzhetiye


İzmir Tren Garı
Gölcük Donanma

30-31 Mart - Mudurnu Nallıhan Beypazarı

Bir rüyaydı Nallıhan bu yıl gerçek oldu. Osmanlı şehir mimarisinin en güzel örneklerinden Mudurnu ve Beypazarı ile birlikte bir doğa harikası Nallıhan'ı kapsayan belkide en fazla keyif olduğım dolu dolu bir gezi oldu. Yol arkadaşım Sinan Doğan'la birlikte karış karış dolaştık Anadolu'nun bu nadide köşesini.  

Mudurnu
Nallıhan
Beypazarı

Nisan

6 Nisan - Emirgan

Nisan, Lale demek ise, Lale'de Emirgan demektir. Ailecek gittiğimiz parkta rengarenk çeşit çeşit laleler arasında neden bu çiçeği çok sevdiğimi bir kere daha anlamış oldum.

Ters Lale

14 Nisan - Delmece Yaylası Samanlı Dağları

Doğa yürüyüşleri için pek verimli bir yıl geçmedi. Bu yıla ait tek hatıram Samanlı Dağlarında yağmur altında yürüdüğümüz anlar oldu. 



20 Nisan - Alibeyköy Barajı ve Su Kemeleri

Candostum ve Efkan Sinan'la İstanbul'un içinde ama İstanbul dışında bir keşfe çıktık. Alibeyköy barajı suları altında kalan  Güzelce ve Mağlova Su Kemerleri'nin büyüleyen güzellikleri altında çok özel bir macara oldu bizim için. 
İstanbul'un Gizli Hazineleri Su Kemerleri



Mayıs

4 Mayıs - Ayvansaray

İstanbul, dünyada Mekke-Medine haricinde en çok sahabe kabrinin olduğu şehirlerden bir tanesi. Bu kabirlerin birçoğu da Ayvansaray'da surların dibinde yer almakta. Candostumlu bu kutlu kişileri kabirleri ziyaret ettik.

Dönüş yolunca boğazdaki sis öyle artmıştıki Eminönü'nden Galata gözükmüyordu. Ve o günün hikayesi de belli olmuştu.

Eminönü'nde Sisten Dolayı Mahsur Kalmak



16-17-18-19 - Van Gölü 
Sinan Doğan'la yılın son gezisi adı gibi efsane bir gezi oldu 4 gün boyunca. Van'dan başlayarak Van Gölü etrafında tam bir tur attık.  Erciş, Muradiye, Çaldıran, Doğubayazıt, Malazgirt, Adilcevaz, Ahlat, Tatvan, Bitlis, Gevaş. Hepsinin ayrı bir hikayesi kaldı hatıralarımızda.

Van Gölü'nün Tarih ve Doğasında Dört Gün
Van'dan Doğubayazıt'a
Doğunun Büyülü Sarayı İshak Paşa
Ağrı Dağı'nın Gölgesinde Doğubayazıt'tan Malazgirt'e
Süphan Dağı
Ahlat Selçuklu Mezarları
Ağrı Daı
Akdamar Adası
Van Kedisi

Haziran

Ülkenin üzerine üşüşen kara bulutlar yüzünden içimden ne gezmek geldi ne fotoğraf çekmek. Bu aya ait anlatabileceğim bir hikayem yok. Sadece kabuslar var. Onlarıda anlatmayı sevmiyorum.

Yoldaki İzler Almanak 2013 (Temmuz-Aralık)


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys