9 Eylül 2013 Pazartesi

Kapıdağ'ın Çöpleri


Bir önceki yazımızda Kapıdağ Yarımadasının hayran kaldığımız güzelliklerinde bahsetmiştik.  Ancak gördüğümüz öyle manzaralar vardı ki bizi hayretler içersinde bırakıyordu.  O güzelim kıyılar çöp yuvasına dönmüştü neredeyse. Hemen her köyün çıkışında bir çöplük vardı. Hemde deniz kenarına gelişi güzel boşaltılmış çöpler.

En çok şaşırtan ise adanın doğu ucunda yer alan Kapsül Burnu Feneri'nin neredeyse dibine dökülenler oldu. Bu kadar pervasızlık olur. Evet köylerin ürettiği çöpler olacaktır. İnsanoğlunun çöp problemi hiç bir zaman bitmeyecektir.  cak çözüm bunların düzenli olarak toplanıp uygun bir alana depolanmasıdır. Güzelim kıyılara gelişi güzel boşaltışması değil. Önümüzde seyreden bir traktörün romörkuna bizzat boşaltması şahit olduk üzülerek.

İşin daha hazin tarafı boşaltılan bu çöplerin rüzgarlarla dağılıp denize karışması ve sonunda tekrar karaya vurarak kumsallarda birikmesi. Sonuçta deniz içinde hiç bir tutmaz. Aldığını tekrar geri verir. Böylece neredeyse tüm deniz sahilleri eşit oranda kirlenmekte.

Erdek Belediyesinin veye Karmakamlığının bu konuda bir çalışması olup olmadığını bilmiyorum. Yurdumuzu gezerken sadece güzellikler görmüyoruz. Gerçekten içinizi acıtan durumlarla karşılaşıyoruz. Bazen bunlara dikkat çekiyor bazen ise içimize gömüyoruz. Kapıdağ'daki bu kötü duruma oldukça üzüntü duydum.

Kızlarımın da gezip dolaşacağı bir dünya bırakmak istediğim için bu fotoğrafları paylaşmak istedim.

Eğer  bu yazıdan sıkıldıysanız güzellikleri görmek için buraya lütfen.

Kapıdağ Yarımadası Efsanesi 1. Bölüm
Kapıdağ Yarımadası Efsanesi 2.Bölüm

Facebook Balıkesir Albümü
Flickr Balıkesir Albümü







0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys