26 Mart 2014 Çarşamba

300 Efsanesi Deniz Üstünde Devam Ediyor


300 Spartalı izlediğim en güzel mitolojik filmlerden bir tanesiydi. En etkileyici tarafı ise Spartalıların zafer kazanmamış olmamalarına karşılık mücadeleleri ile kahraman olmalarıydı. Devam filmi geleceğini duyduğumda merak ettim açıkçası. Baş karakter Sparta Kralı Leonidas'ın olmadığı bir devam filmi pek anlamlı gelmiyordu. Ardından yeni kahramanların geleceğini tahmin ederek izledim filmi.


Konusu tamamen sürpriz oldu. Kralı Leonidas'ten sonrasını değil de biraz daha öncesinde başlayan  ve Pers savaşı ile  ilinti bir konu karşımıza çıktı. Pers Kralı Xerxes'in babası Kral Dara'yı öldüren Atinalı Themistokles bu film kahramanı olarak ön planda. Ancak bundan çok etkileyici bir karakter var. Xerxes'in amirallerinden Artemisia. Filmin içinde tarif edilirken  acımasız bir güzellik olarak anlatılıyor. Vahşi orduların içinde nefretle dolu bir kadın. Artemisia, Yunan Mitolojisinde avcılığı, vahşi hayvanları ve bakireliği sembolize eden bir tanrıça. Bu anlamda karakterle birebir uyumlu. Çok güzel ok kullanan, vahşi ancak bir o kadar güzeş bir kadınn. Bakireliğe gelince o konu biraz karışık. Düşman orduların komutanı Atinalı Themistoklesi kendi yanında savaşmaya ikna edebilmek için ile gemisinde ilişkiye girecek kadar kurnaz.


Bu filmde benim dikkatimi çeken kısmı ise deniz savaşları üzerine kurgulanmış olması. İki sıra halinde sıralanan askerleri taşıyacak büyüklükte inşa edilen gemiler üzerinde yapılan savaşlar. Gerçekten dönemi yansıyor mu bilmiyorum ama hayal etmek bile çok güzeldi.

Son dönemde mitolojiye merakımın artması ile denk gelen bir film oldu. İzlemekten keyif aldım. Elbette yapımcılarda bunun farkına varmış olmalı ki filmi bitirmediler. Üçüncü filmin işaretlerini verdiler hemen. Merakla bekleyeceğiz artık.


Film Fragmanı : 




0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys