10 Ekim 2014 Cuma

İstanbul'un Mavi Saat Halleri


İstanbul gündüzü güzel gecesi ondan daha güzel olan şehir. Gece kapatır bütün kötülükleri çirkinlikleri. Onların yerine narin mi narin minareleri, altın sarısı ışıkları ile selatin camileri beliri verir. Kuleleri kafasını uzatır karanlığa inat ben buradayım der. Köprüleri gerdanlık gibi dizilir boğazda ışıl ışıl renk renk. Vapurlar çizgi çizgi eşlik eder bu ışık gösterisine. Tepelerden bakmak gerekir bu güzelliğe. İlla ki Çamlıca'dan. Deniz kıyısı da makbuldür. Püfür püfür eserken yaz akşamları. Muhakkak denk gelirsin yaz düğünlerinde atılan bir havai fişek gösterisine. Beklerseniz 29 Ekim'i alasını görürsünüz afet yoksa canım ülkemde.

"Gecesi sümbül kokan,Türkçesi bülbül kokan İstanbul" der Necip Fazıl. Sümbül kokuları unutuldu belki. Türkçesi hak getire. Ama hala İstanbul o. İçine çekiyor insanı karanlıkta. Sarmalıyor sımsıkı.

Eskiden çok eskiden Üsküdar'da, Kızkulesi'nin karşısında, gecenin karanlığında, kışın ayazında otururduk. Gelecekten konuşurduk. Hayallere dalardık.  Yüzümüze çarpanın soğuk mu olduğunu yoksa deniz mi olduğunu umursamadan. Üşüdüğümüz zaman kalkıp gitmezdik sıcak yataklarımıza. Öğrenciydik ne de olsa. Evimiz de sıcak değildi ki zaten. Yürürdük Kuzguncuk'a kadar. İstanbul mu ısıtırdı bizi sohbet mi bilemem ama o günleri çok özledim. Kameramız yoktu o günlerde gözlerimiz bayram ederdi sadece. Şimdi paramız var da kameramız da ama gecelerimiz yok artık. Var da yok. İstanbul ayakta  biz uykuda.

İstanbul'un mavi karanlıkları var hiç bir şehirde olmadığı kadar. Blue hour   der yabancılar. Alacakaranlık anlayacağınız. Akşam ezanından sonra hava tam kararmadan önceki mavilik. Bir de gün doğmadan önce olur. Fotoğrafçılar için değerli zamanlardır. Bir kaç kare çekti mi kafidir. İstanbul için yetmez ama nereyi çekeceğini bilemez insan. Akşamları oldu mu köşe köşe dolaşır İstabul'da elinde üç ayaklıyla.

İstanbul'un mavi saat fotoğrafları geceden kalan izlerdir. Bizden size bir hediye.

Boğaz Mavisi
Kuleli'den Boğaza
İllaki Çamlıca Gece İstanbul
Beykoz Karlıktepe iki köprüyı aynı anda görebileceğiniz bir nokto
Paşalimanı İBB Tesisleri
Galata Köprüsü mavi saatte ışıl ışıl
Kadırga Sokullu Camii
Sultanahmetsiz bir mavi saat mi olur ? 
Nuruosmaniye arkada kulelerin içinde bir kule
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Işık Gösterileri




3 yorum:

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Merhaba;
Nuruosmaniye fotoğrafını nerede çektiniz?O şekilde görebileceğimiz bir nokta olduğunu bilmiyordum.Merak ettim çekim yerini?

https://plus.google.com/100719724565080065830?authuser=0 dedi ki...

Çemberlitaş'ın karşısında FKM'nin yanındaki binanın terasındaki kafeden çektim. Terasın diğer tarafı da Marmara Denizi'ni görüyor. Güzel bir yer.

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

O tarafa yolum düşerse kafeye uğranak isterim...Paylaşım için teşekkürler...

Yorum Gönder

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys